Кримінальна хроніка Львівщини

Кримінальна хроніка Львівщини

У Львові затримали чоловіка, який напав на таксиста

До Личаківського райвідділу міліції звернувся 55-річний водій таксі. Чоловік повідомив, що 7 березня о 18.50 до нього в авто підсів невідомий чоловік. Водій та пасажир їхали дорогою з Винник до Львова.

«Невідомий попросив таксиста повернути до Винниківського озера, там і напав на нього. Приставивши ніж до горла кермувальника, чоловік забрав у нього мобільний телефон і гаманцем де було понад 700 гривень»,- розповідає Євген Березін – начальник Личаківського райвідділу міліції.

Після нападу 29-річний чоловік побіг у невідомому напрямку.

Упродовж доби утікача затримали правоохоронці. Проти зловмисника порушили кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України (Напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи (розбій)). За скоєння цього злочину чоловіку загрожує від трьох до семи років тюремного життя.

На Львівщині діти намагались викрасти дві вантажівки

Не вдалою виявилась спроба крадіжки одразу двох вантажних автомобілів у 14-річного та 15-річного жителів Сокальського району. Малолітні злочинці намагались завести двигун спершу однієї, а потім й іншої вантажівки, але все було марними стараннями.
 
Начальник Сокальського райвідділу міліції Володимир Спічак розповів, що двоє неповнолітніх жителів Сокальського району домовились про крадіжку мопеда «Дельта». Діставшись до села Борятин (один із хлопців проживає саме у цьому населеному пункті) Сокальського району, вони зайшли на огороджену територію господарства, яке належить 34-річному жителю міста Червоноград. Там правопорушники проникли у приміщення, де зберігався мопед.

Однак, замість двоколісного транспортного засобу неповнолітні помітили два вантажних автомобілі марок «ГАЗ-53» і «САЗ-3507». Домовившись між собою, що замість маленького мопеда їм краще викрасти великі машини, хлопці взялися за справу. Спершу вони спробували завести двигун однієї вантажівки, а потім взялися і за іншу. Однак, не маючи досвіду керування автомобілями, а також не знаючи будови автомобілів, малі таки повернулися до своєї першої задумки – і викрали мопед «Дельта».

Тим часом у Сокальський райвідділ міліції від власника транспорту надійшла заява про викрадення мопеда «Дельта» і спробу викрадення двох вантажних автомобілів – «ГАЗ» і «САЗ».

Не гаючи часу, співробітники Сокальського райвідділу міліції розпочали пошуки крадіїв. Так, за «гарячими слідами» було затримано вказаних вище неповнолітніх жителів Сокальського району.

У Самборі затримали фальшивомонетника

Співробітники Самбірського райвідділу міліції затримали чоловіка, який хотів обміняти у банківській установі фальшиві 100 доларів США.

До райвідділу звернувся директор банківської установи і повідомив, що невідомий чоловік хотів обміняти фальшиві гроші. На місце події одразу ж приїхали правоохоронці.

Міліціонери затримали 44-річного чоловіка, який розповів, що 100 доларів знайшов на вулиці. На перший погляд йому здалося, що вони справжні, тому пішов їх обмінювати. Також вдалося з’ясувати, що чоловік вже неодноразово порушував закон. Його судили за крадіжки та незаконний обіг наркотиків. 

Фальшиві гроші віддали на дослідження у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр. Зараз ведеться слідство, правоохоронці з’ясовують чи справді чоловік ці гроші знайшов.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
 

You may also like...