Помічника судді Оболонського районного суду засуджено до 3 років позбавлення волі

Як повідомили «УК» в  Відділі   зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва , Деснянським районним судом 06.07.2012 засуджено до 3 років позбавлення волі помічника судді Оболонського районного суду, який вимагав та отримав хабар у розмірі 7 тис. дол. США ( ч. 2 ст. 369-2 КК України – одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, ч. 1 ст. 190 КК України – шахрайство).

Помічник судді за грошову винагороду обіцяв посприяти у швидкому розгляді цивільної справи та винесенні суддею позитивного рішення про стягнення боргу за договором позики у сумі 1,1 млн. грн. Після отримання хабара екс-працівник суду передав копії рішення та виконавчі листи позивачу, під час чого і був затриманий правоохоронцями.
 
Державне обвинувачення у справі підтримано прокуратурою Деснянського району столиці, яка у судових дебатах орієнтувала суд на призначення покарання у вигляді реального позбавлення волі.
 
Загалом, протягом минулого року прокуратурою Деснянського району розслідувано та скеровано до суду 10 кримінальних справ з ознаками корупції та 8 пов’язаних з хабарництвом.

«УК»

 
 

You may also like...