У Львові дві людини загинули через порушення водіями правил проїзду пішохідних переходів

11 липня 2012 року близько 15.00 годині у місті Львові на вулиці Кн. Ольги, 11 водій автомобіля «ВАЗ-21099», 35-річний чоловік здійснив наїзд на пішоходів 74-річного чоловіка та його онука 6-річного хлопчика, що переходили дорогу на пішохідному переході.

 За попередніми причинами ДТП сталася через порушення Правил дорожнього руху зі сторони вищезазначеного водія, який, наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, не зупинився, щоби дати дорогу пішоходам.
 
Унаслідок даної дорожньо-транспортної пригоди дідусь отримав тілесні ушкодження (закритий перелом лівої ключиці) та після надання медичної допомоги був відпущений додому. А от дитину із травмами голови та переломом ключиці довелось госпіталізувати.
 
За перше півріччя 2012 року у місті Львові через порушення правил проїзду пішохідних переходів сталося 30 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких 2 людини загинуло, а ще травмовано 31 учасника дорожнього руху.
 
Працівники Державтоінспекції міста Львова нагадують водіям, що згідно з п. 18.1 Правил дорожнього руху, водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому  перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби – зупинитися, щоби дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.
 
Своєю чергою просимо пішоходів бути обережними та пам’ятати, що Правилами дорожнього руху категорично забороняється виходити на проїжджу частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників дорожнього руху, а також раптово виходити чи вибігати на проїжджу частину, в тому числі на перехід.
 
Державтоінспекція м. Львова

You may also like...