УБОЗівці викрили «нечистого на руку» голову сільради

Як повідомили «УК» в Департаменті зв’язків з громадськістю  ГУБОЗ МВС України, працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області затримали «на гарячому» одного з сільських голів під час отримання хабара.

 Встановлено, що за сприяння у наданні дозволу на розміщення виїзної торгівлі продовольчими товарами на території села посадовець вимагав від приватного підприємця мзду у розмірі 10 тисяч гривень.

Нажаль, мешканці села помилилися з вибором, та обрали чинодрала, який використовуючи своє службове становище незаконно збагачувався.

У результаті проведених спецпідрозділом БОЗ заходів зловмисник затриманий у його службовому кабінеті під час отримання першої частини гонорару – 500 доларів США.

Відносно здирника порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зараз стосовно голови сільради обрано міру запобіжного заходу у вигляді застави 17 тисяч гривень. 

«УК»


You may also like...