Викрито директора підприємства, який привласнив майже 2,5 млн. гривень

Працівниками управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області викрито директора одного з приватних підприємств Києва, котрий зловживаючи своїм службовим становищем привласнив майже 2,5 млн. гривень.

Як повідомили «УК у Прес-службі ГУБОЗ МВС України, в ході проведення заходів убозівці з’ясували, що керівник підприємства для отримання незаконних надприбутків сформував податковий кредит з податку на додану вартість за результатами діяльності своєї установи на суму майже 2,5 млн. гривень.

Службовець підробляв офіційні бухгалтерські та податкові документи про безтоварні (фіктивні) господарські операції з різними ТОВ. В подальшому привласнював кошти за результатами фінансово-господарської діяльності, котрі згідно чинного законодавства повинні були перераховуватись на користь держави.

Наразі зловмисника затримано, відносно нього прокуратурою міста Києва порушена кримінальна справа за ознаками складу злочинів передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Затриманому загрожую покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

УК

You may also like...