Інформація ДАІ м. Києва на 06.11.2012

За 6 листопада співробітниками столичної ДАІ виявлено 628 порушень Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 223 відхилення від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 76 водіїв, без необхідних документів керували автіками – 40, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 19. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння виявлено – 40 водіїв. Крім того виявлено 17 пішоходів-порушників.

Вчора, в столиці було зареєстровано 4 ДТП (з них 3 наїзди на пішоходів), в яких 1 особа загинула та троє людей отримали травми. Зверніть увагу! В столиці спостерігається погіршення погодних умов – зниження температури, хмарність та опади. Пам’ятайте, дощ – знижує видимість, погіршує умови керування.  У зв’язку з цим, столична Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням бути максимально обережними під час руху в несприятливих погодних умовах, неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю». Зупиніться, як того вимагають правила  пропустіть всіх пішоходів, що переходять дорогу. У багатьох випадках пильність та уважність людини за кермом може відвернути лихо.
 
Так, 5 листопада у Печерському районі на пішохідному переході під колесами авто загинула літня жінка. Автопригода сталася о 17 годиніна бульварі Л. Українки,14. За попередніми даними, автомобіль рухався з боку вулиці Басейної у напрямку провулку Щорса. Водій, керуючи автомобілем «Мицубиси Галант», скоїв наїзд на 82-річну жінку, яка переходила дорогу по пішохідному переходу на червоний сигнал світлофора. Внаслідок ДТП пішохід від отриманих травм померла на місці пригоди.
 
ДАІ нагадує , що в столиці триває комплекс профілактичних заходів «Перевізник – зима 2012». З метою підвищення безпеки пасажирських перевезень, столична ДАІ спільно з представниками Укртрансінспекції проводить комплекс профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті. Інспектори перевіряють підприємства і суб’єкти господарювання, на предмет виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт. Особлива увага приділяється питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справність приладів обігріву стекол та салону, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. Також, здійснюється посилений контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями автобусів, в першу чергу за дотриманням швидкісного режиму, перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки тощо.
 
Зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами: Печерський район – а/м "Toyota Land Cruiser ", н.з. АА0549КО, 2011 р.в., сірого кольору; Деснянський район – а/м   «Lexus GX 470 », н.з. АА7773АТ, 2008 р.в., чорний; Дніпровський район – мотоцикл «Defiant dt-125QТВ», н.з. АІ5777АА, 2008 р.в., червоного кольору. Прийнято міри розшуку.  
 
 Вчора, у Оболонському районі, співробітники міліції затримали чоловіка, який 5 листопада 2012 року з проспекту Сталінграда, 13 скоїв незаконне заволодіння автомобілем «Fiat Croma». Для подальшого з’ясування всіх обставин чоловіка доставили до райуправління міліції. Крім того, виявлено два автомобілі, що знаходились у розшуку, а сааме : «Шевроле Авео»та «Деу Ланос». У понеділок, до райуправління міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин  доставлено 2 особи, хуліганство – 1.  
 
Також столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може прийти на допомогу. Нагадуємо також, що працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 
УДАІ м. Києва

You may also like...