Правоохоронці Шостки вилучили 10 детонаторів від ручних осколкових гранат

19-річний юнак намагався винести з Казенного заводу Шостки комплектуючі до учбової ручної гранати. Та на прохідній підприємства був затриманий співробітниками спецміліції. Крім того, під час огляду його житла правоохоронці знайшли та вилучили 10 детонаторів до ручних осколкових гранат.

 Молодий чоловік навчається в одному з міських навчальних закладів. З вересня поточного року він разом з іншими учнями був направлений на підприємство для проходження виробничої практики.

Одного дня, після роботи, проходячи пропускний пункт заводу його зупинили співробітники охорони підприємства та запросили до спеціальної кімнати для перевірки особистих речей. Там і з’ясувалось, що молодий чоловік намагався винести за межі заводу комплектуючі до учбової ручної гранати. Охорона підприємства одразу ж викликала правоохоронців.

Вже при спілкуванні з співробітниками міліції, юнак зізнався, що вдома зберігає інші боєприпаси.

Міліціонери одразу ж виїхали за місцем мешкання молодика. Під час огляду квартири, співробітники міліції знайшли та вилучили 10 детонаторів до ручних осколкових гранат.

За словами спеціалістів, детонатори дуже небезпечні. Адже при неправильному поводженні з ними вони можуть вибухнути.

Сьогодні молодий чоловік розкаюється в скоєному. «Я лише хотів розібрати їх, дуже цікаво знати, що знаходиться в середині» – виправдовується він.

Наразі вилучені предмети направлені на експертизу до обласного центру. Якщо експерти підтвердять, що вони є боєприпасами, молодому чоловіку загрожує кримінальна відповідальність за ст. 262 КК України «Крадіжка бойових припасів» та ст. 263 КК України «Незаконне поводження з бойовими припасами». Покарання за цей вид злочину передбачає до 7 років позбавлення волі.

Тетяна Меняйло СЗГ Шосткинського  УМВС України в Сумський області

You may also like...