Інформація ДАІ м. Києва на 24.12.12

За 22-23 грудня співробітниками столичної ДАІ виявлено 831 порушення Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 80 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 130 водіїв, без необхідних документів керували автіками – 53, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 76. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння затримано – 71 водія. Крім того виявлено 42 пішоходи-порушники.
За вихідні в столиці було зареєстровано 6 ДТП (з них 2 наїзди на пішоходів), в яких 3 особи загинуло та 10 отримали травми.

Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.

За вихідні зареєстровано 3 незаконні заволодіння транспортними засобами: Оболонський р-н а/м «Ролс-ройс Фантом», д/н 11СХ8984 (транзитний), 2008 р.в., чорного кольору; Дарницький р-н «Хонда Сівік CRV», д/н АА7595КІ, 2011 р.в., коричневий; Дніпровський р-н а/м «Тойота Камрі 3,5», д/н АА4955МА, 2007 р.в., сірий.

Працівниками ДАІ виявлено та затримано 4 автомобілі, які знаходились у розшуку. У Соломянському р-ні інспекторами ДПС розшуканий а/м «ЗАЗ-1105», яким 21.12.2012 незаконно заволоділи невстановлені особи. По заходах під умовною назвою «Ялинка» затримано 16 осіб, які перевозили та здійснювали торгівлю деревами без необхідних документів. Так, у неділю в Шевченківському районі інспекторами був затриманий а/м «МАН» водій якого нелегально перевозив 400 ялинок.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці і надалі спостерігатиметься ускладнення погодних умов. А це безумовно ускладнить рух транспорту і пішоходів. У звязку з цим Державтоінспекція звертається до киян та гостей міста зважити на складні погодні умови і не залишати автомобілі на краю проїзної частини оскільки це значно ускладнює прибирання снігу. Також ДАІ звертається з проханням до водіїв – до поліпшення дорожньої обстановки по можливості облишити поїздки на власному транспорті. ДАІ радить в умовах снігопаду рухатись з включеним ближнім світлом фар, а при зупинці включати аварійну сигналізацію. А наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

УДАІ м. Києва
 

You may also like...