Засуджено злочинну групу яка привласнили гроші кредитної спілки «Сяйво Карпат»

Як повідомили «УК» в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, на Закарпатті набрав чинності вирок Мукачівського міськайонного суду у кримінальній справі відносно організованої злочинної групи, учасники якої за підробленими кредитними договорами привласнили гроші кредитної спілки «Сяйво Карпат».

Ця кримінальна історія бере свій початок ще з вересня 2006 року. Мешканка м. Чоп організувала злочинну групу, до складу якої залучила двох свої знайомих, одна з яких – керуюча відділенням кредитної спілки. Зловмисники, упродовж двох років, використовуючи без відома громадян копії їх паспортів, ідентифікаційних номерів та підроблені довідки про доходи, підроблювали кредитні договори.

Таким чином на малозабезпечених мешканців Мукачівського, Берегівського, Перечинського та Ужгородського районів вони оформили 52 споживчих кредити на суму більш ніж 200 тис. грн.

Далі кошти були привласнені та використані на власний розсуд.

Припинили злочинну діяльність угрупування працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю.

Суд встановив, що вина підсудних у вчиненні злочинів доведена повністю, а їх дії досудовим слідством кваліфіковані вірно. За вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2, 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України, жінки засуджені до 5 років позбавлення волі з позбавлення права обіймати посади, пов’язані з розпорядженням грошовими коштами та конфіскацією майна, з іспитовим терміном на три роки.

УК
 

You may also like...