Изменения в квитанциях при уплате штрафа за нарушение ПДД (образец, пример заполнения)

До уваги водіїв! При сплаті штрафів за порушення правил дорожнього руху необхідно обов’язково вказувати серію та номер протоколу

Столична Державтоінспекціяінформує водіїв, щопри сплаті штрафів за порушення правил дорожнього руху у квитанціях необхідно обов’язково  вказувати  не лише  код платежу, прізвище ім’я по-батькові платника,  але й серію та номер протоколу про адміністративне правопорушення.

Такі зміни пов’язані для поліпшення контролю за надходженням коштів і допоможуть уникнути непорозумінь, які виникають при з’ясуванні своєчасної сплати платежів у виконавчій службі. 

         Нагадуємо, що відповідно до ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф має бути сплачений  не пізніше, аніж  через п’ятнадцять днів з дня вручення постанови порушнику про накладення штрафу. У разі оскарження або внесення на неї подання прокурора такої постанови – не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або подання без задоволення.

       Щоб сплати штраф необхідно звернутися до будь-якої установи банку України. При цьому необхідно мати при собі документ, який засвідчує особу, індивідуальний ідентифікаційний номер платника податку, екземпляр протоколу про адміністративне правопорушення.

Надаємо зразок заповнення квитанцій про сплату штрафу за порушення Правил дорожнього руху: 


увеличить

 

Приклад заповнення поля «Призначення платежу»

*;21081300;АА1;256123;*Козак Петро Іванович 

21081300 – код платежу

АА1 – серія протоколу про адмінправопорушення

256123 – номер протоколу про адмінправопорушення

Козак Петро Іванович – Прізвище, Ім’я, По-батькові правопорушника

Розподільчі знаки вказані між символами (призначеннями для ідентифікації платежу) заповнюються без пробілів, окрім розмежуванню по ПІБ. 

УДАІ м. Києва

 

You may also like...