Перевищення швидкості розповсюджений вид порушень

 В столиці співробітники ДАІ 20 лютого виявили 813 порушень правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 260 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків до відповідальності притягнуто 124 водії; без необхідних документів керували автівками – 12. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 37 водіїв. Крім того, виявлено 60 пішоходів, які порушували правила дорожнього руху.

 За добу в столиці було зареєстровано 6 ДТП (з них 5 наїздів на пішоходів), в яких шість людей отримали травми. Державтоінспекція звертається до водіїв – не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції. Також будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей.

Вчора, в столиці зареєстровано два незаконних заволодіння транспортними засобами. У Деснянському районі, на вулиці Мілютенка, 5-А невстановлені особи викрали автомобіль «ВАЗ 2107», номерний знак АІ8093АН, 1998 року випуску, зеленого кольору. А в  Оболонському район з вулиці Тимошенка, 3-В викрали мотоцикл «ZS200GS», н.з. АІ4421АА, 2007 року випуску, червоного кольору. Прийнято міри розшуку.

         У середу, співробітники ДАІ виявили 10 авто, що знаходились у розшуку. Крім того, інспектори полку ДПС ДАІ, у Деснянському районі затримали водія автомобіля      «ВАЗ-2101», який з метою уникнення відповідальності за порушення правил дорожнього руху намагався дати хабар – 200 гривень. Для з’ясування всіх обставин чоловіка доставили до райуправління міліції. Столична Державтоінспекція нагадує, що за подібні дії передбачена відповідальність. Згідно статті 369 КК України  (пропозиція чи дача хабара) карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років. Давання хабара, вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з можливоюконфіскацією майна.

Також співробітники ДАІ до райуправлінь міліції за незаконне зберігання наркотичних речовин доставили трьох громадян. Крім того, у Солом’янському районі співробітники ДАІ затримали чоловіка, який з хуліганських спонукань погрожував іншій особі.

 За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці буде зберігатись низька температура повітря, йтиме сніг. Аби уникнути ризику потрапити в ДТП, столична Державтоінспекція радить водіям під час руху бути максимально уважними та обережними, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. 

УДАІ Київ 

You may also like...