На Харківщині продовжують тратити мільярди на… підготовку до Євро-2012

Незважаючи на те, що після фінального свистка Чемпіонату Європи з футболу пройшло 8 місяців, у Харківській області продовжують виділяти на його підготовку мільярдні суми.

 Про це повідомив депутат Харківської облради від фракції «Батьківщини» Іван Варченко.

За його словами, у звіті губернатора Харківщини Михайла Добкіна, зокрема, йдеться про те, що «за станом на 11.02.2013 року на підготовку інфраструктури Харківської області та м. Харкова до фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу виділено 16 млрд. 636,21 млн.грн.».

Раніше, зазначає депутат обласної ради, 21 червня 2012 сесія затвердила чергові зміни до обласної цільової програми «Підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу», згідно з якою, власне, і фінансувалися завдання та заходи.

«Звертаю увагу – це було в останні дні чемпіонату, коли відбулися усі харківські матчі. Після цих змін загальний бюджет програми становив 14 млрд. 009,02 млн. гривень, – каже Варченко, – Реально, станом на середину липня, було профінансовано 13 млрд. 653,40 млн. грн., що підтверджує надана на мою вимогу "Інформація про прогнозні та фактичні обсяги фінансувань … ЄВРО 2012 …". Близька до цієї цифра була озвучена і відповідальним за економіку заступником голови ХОДА».

Таким чином, різниця між цифрами, зафіксованими у звіті М. Добкіна, і підтвердженими у документації, наданій депутату Варченку, становить 2 мільярди 982, 810 млн. грн.

«Витрати збільшені на 22%! І це тільки на Харківщині. А ще є Київ, Донецьк, Львів … Стає зрозумілою нервова реакція голови ХОДА на увагу опозиції до засобів, витраченим на ЄВРО. Нервова настільки, що в запалі пристрастей євродепутати і депутати Бундестагу були названі Добкіним «комашками», – підсумував І. Варченко. //  ia-prometei.org.ua 

You may also like...