Лише у березні співробітники столичної ДАІ виявили 3-х нетверезих водіїв, які перевозили людей

Безпека пасажирів завжди була у центрі уваги співробітників Державтоінспекції. А зараз, коли випав сніг, ця тема стала особливо актуальною. Мокра або вкрита ожеледицею дорога екзаменує водіїв без жодних скидок. Ось чому у цей період Державтоінспекція проводить цільові профілактичні заходи спрямовані на виявлення порушень на пасажирському транспорті. Крім того, здійснюються обстеження і перевірки стану утримання вулично-шляхової мережі на маршрутах руху автобусів, у першу чергу в місцях скоєння ДТП. Розпочались вони 1 березня и триватимуть до кінця місяця.

Лише за 11 днів співробітники Державтоінспекції міста Києва виявила  суттєві недоліки в організації роботи пасажирського транспорту. При перевірці інспекторами ДАІ було оглянуто 958 транспортних засобів.  Із них 93 визнано технічно несправними, а  39 машин зняли з лінії заборонивши їх подальшу експлуатацію, доки не будуть усунені виявлені недоліки. Найбільш поширені порушення – встановлення у салонах автобусів додаткових пасажирських сидінь та блокування аварійних виходів. На сьогоднішній день працівниками ДАІ  було виявлено 42 таких порушення.

Крім того, потребує покращення і стан водійської дисципліни на пасажирському транспорті. Про необхідність цього свідчить те, що в ході проведення профілактичних заходів, інспектори ДАІ виявили 552 порушення правил дорожнього руху, допущених водіями автобусів. Задокументовано три випадки, коли водії перевозили людей перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння!!! Крім того, водії автобусів допустили 116 порушень правил зупинки транспортних засобів під час посадки-висадки пасажирів. До адміністративної відповідальності за перевищення швидкості руху притягнуто 54 водія, за відхилення від встановленого маршруту – 172.

По виявленим недолікам двоє пасажироперевізників позбавлено ліцензії по наданню послуг з перевезення пасажирів. Крім того, Державтоінспекція у різноманітні інстанції, що здійснюють контроль за роботою перевізників направила 21 припис для відповідного реагування.
Наразі заходи тривають, отже ДАІ Києва продовжує роботу у цьому напрямку.

УДАІ м. Києва

You may also like...