Браконьєром виявився… охоронець водних біоресурсів!

Як повідомили «УК» в Прес-службі Дніпровської екологічної прокуратури, в ніч на 10 квітня, під час проведення оперативно-профілактичної операції «Нерест», в акваторії Кременчуцького водосховища річки Дніпро виявлено факт незаконного заняття рибним добувним промислом жителями Чорнобаївського району.

Вказані особи за допомогою гумового човна та 2-х рибальських сіток незаконно ловили рибу, внаслідок чого державним інтересам спричинено збитків на суму близько 7,5 тис. грн.

На гарячому було встановлено їх спільника, яким виявився головний державний інспектор Черкасирибохорони. Він на власному автомобілі у нічний час самостійно намагався вивезти з берегу річки Дніпро здобутий вилов та його знаряддя.

Як повідомив Черкаський міжрайонний екологічний прокурор Дмитро Чустрак, працівники прокуратури невідкладно провели першочергові слідчі дії у вказаному кримінальному провадженні.

Під час допиту інспектор Черкасирибохорони не зміг пояснити своє перебування на не піднаглядній йому території у позаслужбовий час.

У ході досудового розслідування за вказаним фактом буде надана оцінка діям кожного з учасників вчиненого.
Довідково: З 1 квітня до 10 червня 2013 року у Дніпровських водосховищах Державним комітетом рибного господарства України визначено весняно-літню заборону вилову водних біоресурсів.

УК
 

You may also like...