Шахрайка перевдягнулася в лікаря, щоб заробити на магазині побутової техніки

Мешканка міста Херсон весною минулого року, перебуваючи в Борисполі в гостях, вирішила підзаробити грошей. Проїжджаючи по місту на автомобілі зі своїм знайомим, побачила рекламу магазину побутової техніки. Вона попросила чоловіка подзвонити та замовити два плазмові телевізори та ноутбук на загальну суму майже одинадцять тисяч гривень.

Останній набрав номер та представившись лікарем Бориспільської центральної районної лікарні зробив замовлення, нібито, для потреб лікарні. Продавець магазину прийняв замовлення та сказав, що товар буде доставлено до медичного закладу о чотирнадцятій годині.

 
Плануючи свій злочин, жінка заздалегідь все продумала. Купила білий халат, перуку чорного кольору та замовила на визначений час до лікарні таксі. У час доставки жінка перевдягнувшись у медичний халат та перуку чекала біля входу до лікарні. Кур’єр привіз товар, після цього псевдо-лікарка повідомила, що оплату потрібно отримати в бухгалтерії лікарні. Коли продавець пішов за грошима, вона тим часом перевантажила телевізори та ноутбук в замовлене таксі і поїхала на вокзал.
 
Прибувши до автовокзалу шахрайка передала з метою подальшого продажу отримане майно іншій особі, а сама сіла на автобус та поїхала до міста Запоріжжя. Щоб «замести» сліди, жінка вийшла з автобуса раніше та пішки дійшла до автовокзалу, купила квиток на автобус до Херсону та поїхала додому.
 
Через декілька тижнів вона повернулася до Борисполя, щоб отримати гроші від продажу техніки, але тут її вже чекали правоохоронці.  Проведеними оперативно-розшуковими заходами шахрайку швидко вдалося встановити. Нею виявилася 35-річна мешканка міста Херсон, яка була засуджена за аналогічний злочин судом міста Маріуполь. Зловмисниця пояснила, що офіційно ніде не працює, розлучена, на утриманні має малолітню дитину і шляхом шахрайства заробляла собі на життя.
 
За даним фактом міліція порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 190 «шахрайство» Кримінального кодексу України. Врахувавши всі обставини, особу підсудної, яка вину визнала повністю, щиро розкаялася, має на утриманні малолітню дитину, розмір заподіяної шкоди добровільно відшкодувала та попросила вибачення у потерпілого власника магазину, суд призначив їй покаранні у виді максимального штрафу, передбаченого санкцією статті.
 
Світлана Коломієць,
помічник начальника Бориспільського МВ
ГУМВС України в Київській області

You may also like...