Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 22.05.2013

За 22 травня співробітники столичної ДАІ виявили 697 порушень правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 246 відхилень від правил. За керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння відсторонено 40 водіїв. За минулу добу в столиці зареєстровано чотири ДТП, в яких п’ять осіб отримали травми. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

У вівторок співробітники полку ДПС ДАІ у Святошинському районі міста затримали громадянина, який торгував квітами, що занесені до Червоної книги України. Інспектори ДАІ Оболонського району міста затримали водія автомобіля «Skoda Superb» – під час перевірки встановлено, що номер кузова змінено кустарно. У Солом’янському районі працівники ДАІ затримали чоловіка, який навмисно пошкодив автомобіль «Skoda Fabia», що належить іншій особі. У Голосіївському районі інспектори полку ДПС ДАІ затримали водія моторолера «Honda Duane» – перевіркою встановлено, що транспортний засіб перебував у розшуку. У Дарницькому районі співробітники ДАІ затримали водія «ИЖ 2715», який буксирував такий самий «ИЖ 2715» – перевіркою встановлено, що обидва транспортні засоби перебували у розшуку. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправління міліції.

За минулу добу в столиці зареєстровано факт незаконного заволодіння транспортним засобом: так, у Святошинському районі невідомі викрали автомобіль «CHEVROLET LACETTI NF19B», синього кольору, н.з. СВ6831АС, 2007 року випуску. Прийнято міри розшуку. В цей же час, співробітники ДАІ Святошинського району міста виявили автомобіль «ВАЗ 21093», що значився у розшуку як раніше викрадений.
ДАІ звертає увагу, що з 20 по 30 травня в столиці проходять профілактичні заходи «Діти вулиці». Співробітники міліції виявлятимуть бездоглядних неповнолітніх, які займаються бродяжництвом і жебрацтвом, а також виявлятимуть осіб, які продають дітям алкогольні та тютюнові вироби, а також втягують неповнолітніх у протиправну діяльність.

В столиці з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, напередодні та під час літніх шкільних канікул, в усіх навчальних закладах Державтоінспекція проведе тематичні уроки, бесіди з правил безпечної поведінки на дорозі. Крім того, інспектори ДАІ посилять нагляд за поведінкою неповнолітніх на дорогах міста – виявлятимуть дітей-порушників правил дорожнього руху. Також, особлива увага приділятиметься перевезенню дітей автомобільним транспортом.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...