На Великоберезнянщині батьки заморили немовля голодом

У сім’ї, де виховувалося троє дітей, через неналежний догляд померла тримісячна дівчинка. А на старших двох дітей без сліз дивитися взагалі було неможливо. Як до такого стану рідні батьки довели своїх чад, наразі з’ясовує слідство Перечинського райвідділу міліції.

Постійно сім’я проживала у Львівській області. Там і народила жінка третю дитину – абсолютно здорову дівчинку з нормальною вагою. Часто родина разом із дітьми приїздила у Великий Березний до родичів. Належні умови для проживання своїм дітям батьки не забезпечували. В результаті, молода мати принесла своє немовля до лікарні на руках, де лікарі констатували смерть. За попереднім діагнозом лікарів, причиною загибелі стало хронічне недоїдання, проте тільки судово-медична експертиза може вказати на фактичну причину смерті.

Якщо вину матері вдасться довести, то її чекає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк (частина 1 статті 166 Кримінального кодексу України – злісне невиконання батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки).

Мирослава Пекар, Перечинський РВ УМВС

Закарпаття онлайн
 

You may also like...