Прокуратурою викрито спробу доведення до банкрутства державного підприємства

Дарницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері викрила спробу доведення державного підприємства до банкрутства.

Дарницька прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України під час розгляду Господарським судом м. Києва справи про банкрутство державного підприємства «Українська авіаційна транспортна компанія», порушеної за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Залар», виявила фіктивні фінансово-господарські договори, за якими державним підприємством протиправно перераховано 1,4 мільйони гривень вищевказаному комерційному підприємству.

Крім того, перевіркою даного державного підприємства встановлено факт розтрати грошових коштів у сумі 2,7 мільйони гривень, а саме безпідставну оплату комерційному підприємству послуг з ремонту авіаційних двигунів, що проводився лише на папері.

Відомості щодо зазначених кримінальних правопорушень, які попередньо кваліфіковані за ч.5 ст. 191 та ст. 219 КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато досудове розслідування.

Прокуратура Центрального регіону України
 

You may also like...