Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 21.08.2013

За 20 серпня співробітники столичної ДАІ виявили 779 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 376 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 86 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 18, порушення правил проїзду перехресть – 15. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування – 46 водіїв.

За добу в столиці було зареєстровано 8 ДТП, в яких 9 осіб отримали травми та 2 особи загинули. Столична Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу. Вчора, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 35 водіїв.

У вівторок інспектори ДАІ у оболонському районі міста «гарячим слідом» затримали чоловіка, який викрав 1000 гривень у іншої громадянки. В цьому ж районі, співробітники Державтоінспекції затримали громадянина, який наніс тілесні ушкодження іншій особі. А працівниками ДАІ в Дніпровському та Голосіївському районі затримано двох водіїв, у яких виявлено та вилучено підроблені документи. В Печерському районі міста інспектори полку ДПС ДАІ затримали чоловіка за незаконне зберігання наркотичної речовини. А от у Оболонському та Святошинському районах міста співробітники Державтоінспекції затримали двох водіїв вантажівок, які перевозили вантаж без відповідних документів. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

Вчора в столиці зареєстровано два факти незаконних заволодінь транспортними засобами: так у Оболонському районі викрали автомобіль OPEL ZAFIRA 1.8, сірого кольору, н.з. АА0434МІ, 2002 року випуску. У цьому ж районі незаконно заволоділи мотоциклом YIBEN YB150T-30, чорного кольору, н.з. АА1554АВ, 2012 року випуску. Прийнято міри розшуку. Разом з тим, працівниками Державтоінспекції під час несення служби виявлено автомобілі ГАЗ-2410 та Daewoo Nexia, які раніше перебували у розшуку. Також інспектори полку ДПС ДАІ затримали чоловіка, який раніше незаконно заволодів автомобілем ВАЗ 2107. Порушник доставлений до Оболонського райуправління міліції.

Увага! З 20 серпня по 20 вересня в столиці розпочався комплекс профілактичних заходів щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму «Увага! Діти на дорозі!». Аби нагадати дітям Правила дорожнього руху, призабуті за літній період, інспектори ДАІ проведуть у перші дні вересня уроки з правил дорожнього руху, забезпечать чергування біля шкіл для безпечного пересування дітей до навчальних закладів.

Державтоінспекція звертається до дорослих, насамперед до батьків: безпека ваших дітей залежить від вас. Так, лише за минулу добу в столиці зафіксовано два випадки наїздів на дітей, що переходили вулицю на пішохідному переході. Тому нагадайте маленьким учасникам дорожнього руху основні правила безпечної поведінки на дорозі, пройдіть з ними маршрутом від будинку до школи. І звичайно, дотримуйтесь правил самі, адже найкраще навчання – це ваш приклад правильної поведінки.

Столична Державтоінспекція нагадує учасникам дорожнього руху про те, що триває реконструкція транспортної розв`язки на Поштовій площі. У зв’язку з цим на вулиці Набережно-Хрещатицькій від Спаської в напрямку вулиці Набережно-Лугової до вулиці Нижній Вал тимчасово обмежено рух усіх видів транспорту.

Згідно розпорядження КМДА від 07.08.2013 №1361, обмеження в русі на цій ділянці діятимуть до 31 грудня 2013 року.

Державтоінспекція звертається до водіїв з розумінням поставитись до незручностей, а також радить неухильно дотримуватись вимог дорожніх знаків і передусім тимчасово встановлених.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...