Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 01.10.2013

За 30 вересня співробітники столичної ДАІ виявили 670 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 278 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 83 водії, без необхідних документів керували автівками – 18; порушення правил проїзду перехресть – 13. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 49 водіїв.

За добу в столиці зареєстровано 8 ДТП, в яких 10 осіб отримали травми. Звертаємо увагу водіїв на несприятливі погодні умови. Ранні сутінки, дощ – всі ці прикмети осені значною мірою ускладнюють життя учасникам дорожнього руху. З настанням осіннього періоду на дорогах столиці збільшується кількість нещасних випадків з пішоходами. Одна з головних причин цього – водії не можуть вчасно помітити людину на дорозі.

Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким безпечним атрибутом дітей.

У понеділок співробітники столичної Державтоінспекції у Печерському районі міста затримали чоловіка, який перебував у розшуку. Інспектори ВДАІ у Дарницькому районі столиці затримали жінку за крадіжку товару з супермаркету. Крім того, працівники столичної Державтоінспекції у Оболонському районі міста затримали громадянина за незаконне зберігання наркотичної речовини. В цьому ж районі інспектори ДАІ затримали двох громадян, які навмисно пошкодили «ВАЗ», що належить іншій особі. А от у Голосіївському районі столиці інспектори ДАІ затримали чоловіка, який наніс тілесні ушкодження жінці. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...