«Тупість» судових виконавців завдала держбюджету збитків на 20 млн. грн.

Суд визнав незаконною відмову судових виконавців виконати наказ суду щодо стягнення з ТОВ «Бахмачконсервмолоко» на користь Державного агентства резерву 1,85 млн банок згущеного молока, а також 21,67 млн грн. штрафу та пені.

Про це свідчить

постанова

Вищого господарського суду від 24 вересня.

Госпсуд Чернігівської області стягнув з фірми вказаний товар і штраф на початку червня 2012 року. Був виданий відповідний судовий наказ, однак у вересні минулого року старший держвиконавець відмовився відкривати провадження, посилаючись на те, що він в судовому наказі не зрозумів, які заходи треба вжити. Прокуратура Чернігівської області звернулася до суду з вимогою скасувати це рішення держвиконавця.

Як свідчать матеріали суду, у липні-вересні 2009 року Держрезерв купив у «Бахмачконсервмолоко» 2,80 млн банок згущеного молока на загальну суму 19,68 млн грн. Держрезерв оплатив товар і передав його на зберігання тій самій фірмі.

У лютому та квітні 2011 року було встановлено неналежне збереження 1,85 млн банок згущеного молока. З них – 784 тис банок – нестача, решта – фальсифікат. Проведені експертизи показали, що товар не є молочним продуктом.

Суд зобов’язав фірму повернути Держрезерву згущене молоко у кількості 1,85 млн банок, а також стягнув штраф у розмірі 18,28 млн грн. та пеню у розмірі 3,39 млн грн.

ТОВ «Бахмачконсервмолоко» у червні 2012 року визнане банкрутом і перебуває у стані ліквідації.

Цю фірму у березні 2009-го заснували мешканці Черкас Ігор Крупа, Олександр Тертичний і Сергій Шарабарін.

НАШІ ГРОШІ

You may also like...