Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 05.11.2013

За 4 листопада співробітники столичної ДАІ виявили 941 порушення Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 309 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 159 водіїв, без необхідних документів керували автівками – 23; порушень правил проїзду перехресть – 36. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 42 водії.

За добу в столиці зареєстровано 5 ДТП, в яких 5 осіб отримали травми. Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.
Столична ДАІ інформує: з 21 жовтня проводиться комплекс профілактичних заходів «Перевізник зима – 2013». Заходи триватимуть до 21 листопада. Інспектори ДАІ перевіряють готовність підприємств-перевізників і суб’єктів господарювання на предмет виконання ними вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху. Особлива увага приділятиметься питанням підготовки автотранспорту до використання в осінньо-зимовий період, заміни шин на зимові, справності обігріву стекол та салону, зовнішніх світлових приладів, організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів та проведення щозмінного медичного огляду водіїв. З огляду на складні погодні умови, столична ДАІ посилить контроль за дотриманням вимог безпеки під час організації та здійснення перевезень дітей упродовж осінньо-зимового періоду.

У понеділок співробітники столичної Державтоінспекції у Солом’янському районі затримали громадянина за крадіжку мобільного телефона з чужої автівки. В Святошинському районі міста працівники ДПС ДАІ затримали чоловіка, який перебував у розшуку. А от у Голосіївському та Печерському районах столиці співробітники Державтоінспекції затримали двох водіїв вантажівок,які перевозили МАФи без відповідних документів. Інспектори ВДАІ Дарницького району затримали водія «ЗАЗ» за незаконне зберігання наркотичної речовини. Крім того, у Деснянському районі інспектори ДАІ затримали чоловіка, який наніс тілесні ушкодження іншому громадянину. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправлінь міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...