Злодія, який посеред ночі вліз до храму, «зупинив» лише попереджувальний постріл

Сьогодні, 13 лютого 2014 року, у місті Тульчин, що на Вінниччині, о 3.40 ночі на пульт централізованого спостереження Управління Державної служби охорони При УМВС України у Вінницькій області надійшов сигнал «Тривога» зі Святомиколаївського храму, який перебуває під охороною ДСО. На місце події терміново вирушив наряд групи затримання Гайсинського міжрайонного відділу УДСО (з дислокацією в м. Тульчин).

Невдовзі наряд в складі прапорщика міліції Миколи Мартинюка, прапорщика міліції Андрія Гриба та співробітника Тульчинського райвідділу капітана міліції Віталія Нечитайла прибули до охоронюваного об’єкту.

На місці події, дотримуючись заходів особистої безпеки, міліціонери попрямували до приміщення храму для з’ясування причини надходження тривожного сигналу. Під час обстеження один із міліціонерів побачив як з вікна храму вискочив невідомий, що тримав в руці схожий на ніж предмет, та рушив прямо на міліціонера. Правоохоронець подав зловмиснику команду «Стояти, не рухатись! Міліція!», але невідомий не реагував та загрозливо наближався. Тоді працівник ДСО був змушений здійснити попереджувальний постріл вгору з табельної вогнепальної зброї, попередивши таким чином зловмисника про намір її застосування. Це остудило запал невідомого зловмисника, якого відразу ж було затримано.

На місце події також було викликано слідчо-оперативну групу Тульчинського райвідділу міліції, працівникам якої було передано затриманого чоловіка. Ним виявився житель Вінниччини 1973 року народження.

Згодом стало відомо, що тієї ночі зловмисник намагався потрапити до храму, вирізавши склорізом отвір у вікні. Вочевидь, щось в нього не вийшло, адже, щоб таки потрапити досередини, він застосував шматок арматури. Потрапивши в храм, зловмисник почав готувати до виносу золоті речі та дві старовинні ікони з золотими підвісками, але в його плани втрутились правоохоронці, прибувши до Святомиколаївського храму на спрацювання тривожної сигналізації. Спочатку зловмисник намагався покинути місце злочину тим же шляхом – через пошкоджене вікно, але, побачивши там міліціонера, кинувся до іншого вікна, біля якого його і було затримано.

Згодом, коли на місце події прибув настоятель храму протоієрей Роман Рудаков і перевірив цілісність речей, то виявив підготовлені до виносу дві старовинні ікони. Щоправда, на вказаних іконах були відсутні золоті підвіски. До речі, зі слів настоятеля храму стало відомо, що в храмі також стояла прозора скринька з пожертвами вірян, а також інші грошові кошти знаходилися на видному місці, але зловмисник їх не зачепив – вочевидь його цікавили лише ікони та золото.

Під час поверхового огляду у затриманого було виявлено ніж та вироби з жовтого металу, серед яких були і зняті з ікон золоті підвіски.

Наразі по даному факту тривають слідчі дії. Перевіряється причетність затриманого до вчинення аналогічних кримінальних правопорушень.

 

УДСО при УМВС України у Вінницькій області
 

You may also like...