Виявлено порушення законодавства службовими особами національного природного парку «Великий Луг»

Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою виявлено порушення чинного законодавства у діях посадових осіб національного природного парку «Великий Луг», розташованого на території Василівського району Запорізької області.

Так, інспекторським складом служби державної охорони природно-заповідного фонду України парку «Великий Луг» неналежним чином забезпечуються виконання норм Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушуються вимоги діючого законодавства при виявленні, документуванні правопорушень та притягненні винних до адміністративної відповідальності.

Мають місце випадки невірного нарахування шкоди заподіяної правопорушеннями, у зв’язку із застосуванням службовими особами такс для нарахування, які втратили чинність.

Допускаються випадки передачі службовими особами вилучених речей, у тому числі і рибальських сіток, під розписку порушникам.
За наслідками перевірки міжрайонною екологічною прокуратурою внесено подання директору НПП «Великий Луг» з вимогою щодо усунення порушень чинного законодавства, причин та умов, що їм сприяли.

За результатами розгляду подання з працівниками парку було проведено навчання із службової підготовки, до дисциплінарної відповідальності притягнуто головного природознавця та інспектора.

Довідково: Територія парку входить в Дніпровський екологічний коридор і забезпечує збереження цінних природних комплексів та об’єктів Дніпровсько-Кінських плавнів Великий Луг та степової зони, підтримання і забезпечення екологічної рівноваги в регіоні.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури
 

You may also like...