На Донеччині прикордонники затримали російського екстреміста та журналіста

Під час перевірки «зеленої» ділянки кордону прикордонники відділу «Дмитрівка» Донецького загону за допомогою приладу нічного бачення помітили особу, що прямувала в Україну зі сторони Російської Федерації.

Перетнувши кордон, чоловік одразу ж був затриманий правоохоронцями. Він виявився 32-річним жителем Ростовської області. Окрім паспорта, росіянин мав посвідчення учасника бойових дій в Чеченській Республіці. З його слів він нібито прямував до дружини, що проживає в Донецькій області. Також прикордонники встановили, що стосовно чоловіка діє заборона в’їзду на територію України. Наразі з’ясовується можлива участь затриманого у масових заворушеннях у Донецьку.

Ще одного росіянина, який виявився журналістом російського видання та незаконно перетнув державний кордон, спільно з співробітниками міліції затримали прикордонники відділу «Новоазовськ».

Його зупинили неподалік кордону на напрямку населеного пункту Михайлівка під час перевірки дотримання правил прикордонного режиму. У закордонному паспорті 51-річного росіянина не було відміток про перетинання державного кордону, а також не було імміграційної карточки. Чоловік спробував ввести в оману правоохоронців та почав запевняти, що потрапив до України легально на рейсовому автобусі через один з пунктів пропуску, а далі на попутному транспорті мав дістатися до знайомих в Новоазовську.

Проте прикордонники звернули увагу на взуття затриманого, яке було в багнюці та вказувало, що чоловік пересувався полем. Згодом надійшло підтвердження, що росіянин не перетинав жоден із встановлених пунктів пропуску. Коли йому запропонували пред’явити для огляду вміст сумки та рюкзака він сильно занервував та продовжував наполягати, що нічого не порушував. На поставлені конкретні запитання щодо порядку проходження прикордонного контролю чоловік чіткої відповіді не надав, почав путатись в поясненнях та врешті погодився розказати, хто він та з якою метою перебуває на території України. З пояснень, він є спеціальним кореспондентом газети «Аргументи і факти» та прибув в Україну висвітлювати обстановку в прикордонні та АР Крим. Побоюючись, що легально через пункти пропуску його можуть не пропустити, він вирішив перетнути державний кордон незаконно, користуючись картами з мережі Інтернет. Під час огляду речей у нього виявили посвідчення журналіста газети «Аргументи і факти», фотокамеру «Cаnon», диктофон та ноутбук. Про затриманого було повідомлено представників Державної міграційної служби та співробітників СБУ.

Загалом за добу на українсько-російському державному кордоні не пропущено через кордон 589 громадян РФ, шестеро з них, можливо,є причетні до екстремістської діяльності на території України. // ДПСУ
 

You may also like...