За невиконання вимог законів екоінспекторів Київщини притягнуто до дисциплінарної відповідальності

Подання Дніпровської екологічної прокуратури, внесене за результатами проведення перевірки додержання вимог екологічного законодавства в діяльності Державної екологічної інспекції у Київській області, розглянуто та задоволено.

За порушення вимог чинного законодавства, які полягали у відсутності планування та не здійсненні контролю за додержанням вимог законодавства при веденні суб’єктами господарювання будівельних, днопоглиблювальних робіт та видобування піску і гравію на землях водного фонду річки Дніпро, неналежному здійсненні контролю за додержанням суб’єктами господарювання умов дозволів на спеціальне водокористування, невжитті заходів, направлених на припинення порушень вимог екологічного законодавства до дисциплінарної відповідальності притягнуто 8 державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища.

Загалом перевірками, проведеними екологічними прокуратурами протягом останніх двох років, в діяльності службових осіб органів державного контролю встановлено численні порушення норм чинного екологічного законодавства. Ними не в повній мірі використовувалися надані законом повноваження або допускається бездіяльність.

Так, за результатами розгляду документів прокурорського реагування у вказаний період до відповідальності притягнуто близько півтисячі посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, з яких 400 органів контролю, або 80 % від загальної кількості притягнутих.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

You may also like...