Засуджено учасників організованої групи, яка діяла на території трьох областей

За принципової позиції прокуратури області трьох учасників злочинної організованої групи, які вчиняли розбійні напади, крадіжки, грабежі на території кількох областей, засуджено до 9 та 8 років ув’язнення.

 У судовому засіданні державним обвинувачем доведено 12 епізодів злочинної діяльності вказаних осіб у організованій групі на території Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей. 

Так, засуджені, здійснювали озброєні напади на охоронців складських приміщень з метою викрадення майна що там знаходилося. Таким способом грабіжники заволоділи майном суб’єктів господарювання на загальну суму 850 тис. грн.

Вироком Ленінського районного суду вказаних осіб визнано винними у вчинені злочинів, передбачених ч. 3 – 4 ст. 187, ч.5 ст. 185 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України.

Відповідно до судового рішення організатора злочинів засуджено до 9 років позбавлення волі, його співвиконавців до 8 років.

 Довідково:

Стаття 185. Крадіжка
5. Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою.
Стаття 187. Розбій
3. Розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище.
4. Розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень.
Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами
1. Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...