Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 20.05.2014

За 19 червня інспектори столичної ДАІ виявили 759 порушень Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки затримано – 115 водіїв; правил зупинки і стоянки – 167, без необхідних документів – 26. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонили від керування 45, а з початку року більше 6 тисяч водіїв.

Зверніть увагу! в столиці до 30 червня тривають оперативно-профілактичні заходи «Пішохід та пішохідний перехід». Щодня інспектори ДАІ виявляють та притягають до відповідальності порушників ПДР. Вчора, працівники ДАІ виявили 87 пішоходів – порушників та 103 водія, які порушили правила проїзду пішохідних переходів. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

За добу було зареєстровано 6 ДТП, в яких дві особи загинули та шість людей отримали травми. Серед травмованих двоє мотоциклістів.
У четвер, в Святошинському районі, зареєстровано незаконне заволодіння автомобілем «ВАЗ-21124», номерний знак АА9928НІ, 2008 року випуску, чорного кольору. Крадіжку скоєно з вулиці Уборевича,20. Прийнято міри розшуку.

Вчора, у Деснянському районі, інспектори ДАІ виявили автомобіль «ВАЗ-2107», що знаходився у розшуку.

У Святошинському районі, 19 червня близько 18 години, інспектори ДАІ за хабар затримали 30-річного любителя швидкої їзди на авто «Шкода Октавиа. Це сталося на проспекті Перемоги,139-а. Аби уникнути адміністративної відповідальності водій намагався дати хабар в розмірі 200 гривень. Інспектори попередили керманича, що його дії неправомірні і за це передбачена відповідальність. Однак, водій попередження проігнорував. На місце події була викликана слідчо-оперативна група.

Державтоінспекція нагадує, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність за ст. 369 КК України (пропозиція чи дача хабара) і карається штрафом або ж обмеженням волі на строк до 5 років.

Зокрема, 19 червня, у Оболонському та Дніпровському районах, інспектори ДАІ затримали двох шахраїв. Чоловіки намагалися шахрайським шляхом заволодіти особистими речами у інших громадян. Як приклад, 37-річний киянин забрав у свого знайомого ноутбук та не повернув. Зважаючи на це, 28-річний чоловік звернувся з заявою до міліції. Інспектори ДАІ виявили та затримали шахрая, неподалік його домівки, що по проспекту Героїв Сталінграда. Для з’ясування всіх обставин затриманого доставлено до оболонського райуправління міліції.

УДАІ м. Київ

You may also like...