У Тячеві службовці одного з комунальних підприємств «назловживали» майже на мільйон

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом зловживанням службовим становищем службовцями одного з тячівських комунальних підприємств на суму понад 820 тис. грн. (ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

У ході перевірки встановлено, що службові особи комунального підприємства утримали з нарахованої зарплати працівників КП понад 933 тис. грн. єдиного внеску, проте з цієї суми на рахунки органів Пенсійного фонду та доходів і зборів перевели лише близько 110 тис. грн.

Відтак, інтересам Пенсійного фонду України та фондів загальнообов`язкового соціального страхування спричинено тяжкі наслідки на суму понад 820 тис. грн.

Довідка

ч. 2 ст. 364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

 

Закарпаття онлайн за матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

 

You may also like...