Підпільний пункт обміну валют викрили в елітному магазині дитячої іграшки

У місті Біла Церква працівники Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України викрили підпільний пункт обміну валют, що розташовувався в елітному магазині дитячої іграшки. 

Асортимент магазину вражає. Тут можна вибрати не тільки іграшку на будь-який смак але й дитячий одяг. Проте, більшість відвідувачів магазину сюди приходили не за покупками для своїх малеч: чоловік господарки у складському приміщенні закладу відкрив підпільний пункт оптового обміну валюти.

– Підпільний пункт був обладнаний відеоспостереженням та працював у конспіративному режимі – повідомив начальник Департаменту ДСБЕЗ МВС Василь Пісний. – Клієнтами «валютного центру» були директора підприємств та бізнесмени, які за один раз незаконно обмінювали чималі суми валют (сотні тисяч гривень, доларів, російських рублів). Для проведення оборудок вони заздалегідь домовлялися з господарем та майже всі були знайомі з ним особисто.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України відносно групи осіб, які здійснюють незаконну "конвертацію" безготівкових коштів у готівку, обмінюють гривні в іноземну валюту, безпідставно формують податковий кредит з ПДВ, легалізують кошти, отримані злочиннім шляхом, працівниками нашого підрозділу проведено санкціонований обшук у вказаному магазині.

В ході проведення слідчих дій виявлено та вилучено 110 тис. доларів США, 27 тис. євро, 119 тис. рублів, 330 тис. гривень, 50 кг речовини схожої на срібло найвищої проби, комп’ютерна техніка, чорнові записи і документація, які використовувалися у протиправній діяльності. Загальна сума вилучених валютних цінностей за курсом НБУ становить понад 3,6 мільйона гривень.

Наразі розслідування триває, встановлюються подробиці злочинної діяльності правопорушника та завдані державі збитки, – резюмував Василь Пісний.

Прес-служба Департаменту ДСБЕЗ МВС України

You may also like...