Луганщина: военные преступления, разбои, изнасилования

Про найбільш резонансні кримінальні правопорушення та події за добу станом на 6 листопада 2014 року

Військові злочини

4 листопада бойовиками здійснено мінометні та артилерійські обстріли:

– у період часу з 08.20 по 08.30 з території м. Кіровська (підконтрольної ЛНР) обстріл с. Кримське Новоайдарського району;

– у період часу з 11.20 по 11.30 з території смт. Фрунзе (підконтрольної ЛНР) обстріл урочища Костомарова, Старобільського району;

– у період часу з 15.00 по 16.25 з території смт. Фрунзе (підконтрольної ЛНР) обстріл перехрестя доріг на північ від с. Фрунзе;

– у період часу з 14.15 по 15.00 зі сторони п. Донецький (підконтрольного ЛНР) обстріл понтонно-мостової переправи через ріку Сіверський Донець у с. Нижнє, Попаснянського району.

Жертв та постраждалих не має. Дані факти зареєстровані.

4 листопада до чергової частини поштою надійшло повідомлення від мешканки м. Київ про те, що з червня 2014 року її брат гр. Г. 1960 р.н., мешкав у м. Луганську, знаходиться в полоні у представників незаконних збройних формувань «ЛНР». Даний факт зареєстровано.

5 листопада бойовиками здійснено мінометні та артилерійські обстріли:

– у період часу з 08.55 по 09.05 з території с. Весела Гора (підконтрольної ЛНР) 20 пострілів з території поблизу блокпосту за м. Щастя у напрямку смт. Новоайдар;

– у період часу з 19.20 по 19.25 з території м. Первомайська (підконтрольної ЛНР) 5 пострілів у напрямку блокпосту біля шахти «Карбоніт» м. Золоте. Внаслідок чого 2 постріли влучили у ферму, яка знаходиться на відстані 100 метрів від блокпосту.

Жертв та постраждалих не має. Дані факти зареєстровані.

5 листопада до Лисичанського міськвідділу міліції з заявами звернулись чотири місцеві мешканки (1950, 1952, 1953, 1956 р.н.) про те, що 24 липня під час артобстрілу м. Лисичанська було пошкоджено їх квартири у будинку №17 на кв. Жовтневої Революції у м. Лисичанську. Дані факти зареєстровані.

5 листопада до райвідділу міліції надійшло повідомлення від фельдшера районної лікарні про те, що внаслідок вибуху на вул. Леніна у с. Трьохізбєнка загинула 28-річна жінка, а її 27-річний чоловік госпіталізований до лікарні з осколочними пораненнями нижніх кінцівок. Даний факт зареєстровано. Під час проведення перевірки встановлено, що чоловік на території власної земельної ділянки знайшов вибухонебезпечний предмет, зовні схожий на військовий боєприпас та намагався власноруч винести його за межі домоволодіння, під час чого стався раптовий вибух.

Злочини проти волі, честі та гідності особи

До Старобільського райвідділу міліції поштою надійшли матеріали про те, що 2 листопада трьох волонтерів та їх водія у м. Щастя незаконно затримали бійці батальйону «Айдар». У подальшому волонтери були відпущені, а водій залишається у приміщенні батальйону на території міста Щастя. Даний факт зареєстровано до ЄРДР. Проводиться перевірка.

5 листопада до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшли повідомлення від двох 27-річних жінок про те, що 3 листопада з шашличної, яка розташована на виїзді з м. Сєвєродонецька, біля автомобільної дороги Сєвєродонецьк – Новоайдар, невідомі особи у камуфльованому одязі незаконно затримали та увезли на автомобілі «УАЗ» у невідомому напрямку їх чоловіків гр. Б. (1978 р.н.) та гр. П. (1970 р.н.). Дані факти зареєстровані. Уживаються заходи, щодо встановлення місцезнаходження чоловіків.

Вилучення боєприпасів та вибухівки

5 листопада до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що біля будинку на вул. Партизанській у м. Сєвєродонецьку знайдено металевий предмет, зовні схожий на запал ручної гранати. Виїздом на місце події співробітники слідчо-оперативної групи встановили, що предмет є запалом до гранати «Ф-1» часів ВВВ, який було вилучено для подальшого знешкодження. Даний факт зареєстровано.

5 листопада у ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники Лисичанського міськвідділу міліції в одному з гаражів на вул. Свердлова виявили та вилучили:

– два РПГ-18;

– порожній дерев’яний ящик для снарядів РПГ-18;

– шеврон з надписом «Батальйон «Призрак» із зображенням прапору РФ;

– пачку з 30 патронами калібру 5,45 мм.

Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Уживаються заходи щодо встановлення особи власника гаражу. Проводиться подальша перевірка.

Розбій

5 листопада до чергової частини поштою надійшло повідомлення від керівництва ТОВ «ДВ нафтовидобувної кампанії» про те, що 13 жовтня невідомі особи у камуфльованому одязі, озброєні автоматичною зброєю, на автомобілі «HUUNDAY», сріблястого кольору заїхали на промисловий майданчик шахти «Молдавська» філії «Шахтоуправління з видобутку та збагачення вугілля» в смт. Калінінський (м. Свердловська) та, погрожуючи автоматичною зброєю працівникам філії, незаконно заволоділи електродетонаторами, у кількості 12 000 штук. Даний факт занесений до ЄРДР і кваліфікований за ч. 4 ст. 187 КК України.

Незаконне заволодіння автотранспортом

5 листопада до Лисичанського міськвідділу міліції поштою надійшло повідомлення від керівництва ПАТ «Лисичанськсклозавод «Пролетарій» про те, що у період часу з 22 по 25 липня невідомі озброєні особи у камуфльованому одязі з території підприємства (м. Лисичанськ вул. Мічурина) незаконно заволоділи автомобілями: «Toyota НІ АСЕ», д/з ВВ 6238 СВ, «ГАЗ 331029», д/з ВВ 2573 СВ та тракторним причепом «2ПТС-1», д/з Т 2303 ЛУ. Даний факт зареєстровано.

5 листопада до Сватівського райвідділу міліції поштою надійшло повідомлення від мешканки м. Алчевська про те, що 1 вересня з платної автостоянки у м. Луганську невідомі особи незаконно заволоділи її автомобілем «TOYOTA RAV 4», д/з ВВ 0074 ВС. Даний факт зареєстровано.

Зґвалтування

5 листопада до Попаснянського райвідділу міліції з заявою звернулась 25-річна місцева мешканка про те, що 4 листопада незнайомий чоловік біля будинку по вул. Леваневського, м. Попасна, зґвалтував її. Даний факт був внесений в ЄРДР і кваліфікований за ч. 1 ст. 153 КК України. По гарячих слідах співробітники карного розшуку у скоєнні кримінального правопорушення викрили раніше судимого 26-річного місцевого мешканця. Підозрюваного затримано у порядку статті 208 КПК України. Проводиться досудове слідство.

Грабіж

5 листопада до Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшло повідомлення від оператора швидкої медичної допомоги про те, що до травматологічного відділення з діагнозом: алкогольне сп’яніння, забій лівого колінного суглобу, садно правого ліктя, перелам щелепи звернувся місцевий мешканець 1981 р.н. Перевіркою встановлено, що о 22.00 біля перехрестя вул. Донецька – проспект Гвардійський до чоловіка підійшли двоє невідомих осіб та відкрито заволоділи його мобільним телефоном і грошима. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб причетних до скоєння грабежу.

Вилучення наркотиків

5 листопада у ході проведення оперативно-розшукових заходів у будинку на вул. Садовій у с. Врубівка (Попаснянський район) у раніше судимого 32-річного місцевого жителя співробітники карного розшуку виявили та вилучили 500 грамів речовини рослинного походження, зеленого кольору, з ознаками канабісу. Даний факт зареєстровано. Вилучене спрямовано на дослідження. Проводиться подальша перевірка.

2 листопада у ході проведення оперативно-розшукових заходів у будинку на вул. Дзержинського у м. Новодружеську у 19-річного місцевого мешканця співробітники карного розшуку виявили та вилучили речовину рослинного походження – канабіс. Даний факт зареєстрований. Досудове розслідування триває.

Безвісті зниклі

До Сєвєродонецького міськвідділу міліції надійшло повідомлення від 34-річної місцевої мешканки про те, що 3 листопада пішов з дому її чоловік Баранник П.А., 1988 р.н., та дотепер не повернувся. Даний факт зареєстровано. Уживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження чоловіка.

4 листопада до Сватівського райвідділу міліції поштою надійшла заява від 39-річної жительки Полтавської області про те, що з 2 вересня вона втратила зв’язок зі своїм чоловіком Ярославським В.М., 1973 р.н, який брав участь у проведенні АТО у складі ЗСУ.

Того ж дня до Сватівського райвідділу міліції поштою надійшла заява від жительки Житомирської області про те, що з 31 серпня вона втратила зв’язок з своїм сином Роминюком Д.В., 1994 р.н., який брав участь у проведенні АТО у складі ЗСУ.

4 листопада до Новоайдарського райвідділу міліції надійшла заява від жительки Хмельницької області про те, що 5 вересня вона втратила зв’язок зі своїм сином Клим’юк О.Ю., 1988 р.н., який брав участь у проведенні АТО у складі ЗСУ.

5 листопада до Старобільського райвідділу міліції поштою надійшла заява від харківчанина про те, що з 17 вересня він втратив зв’язок зі своїм знайомим Бабенко О.В., 1972 р.н, який брав участь у проведенні АТО у складі ЗСУ.

5 листопада до Новоайдарського райвідділу міліції надійшло повідомлення від мешканки Чернігівської області про те, що з 5 вересня вона втратила зв’язок зі своїм чоловіком Лоскот Є.О., 1983 р.н., який є військовослужбовцем Збройних сил України. Дані факт зареєстровані.

Інше

5 листопада до Сватівського райвідділу міліції поштою надійшла заява від мешканки м. Свердловська про те, що 6 жовтня їй на мобільний телефон подзвонив невідомий чоловік, який представився комендантом м. Свердловська та повідомив, що у зв’язку з тим, що вона виїхала до м. Києва її кіоск та квартира конфіскуються. Даний факт зареєстровано.

ВЗГ ГУМВС України у Луганській області

You may also like...