У Києві за вихідні дні невідомі особи викрали два «Лексуси» та ВАЗ

В столиці 24-25 січня інспектори ДАІ виявили 806 порушень правил дорожнього руху. Інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 218 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 69, без необхідних документів за кермо сіли 44 водії. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 60 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 74-х керманичів та виявили 107 пішоходів-порушників.

 За вихідні дні в Києві зареєстровано 6 ДТП, в яких двоє людей загинуло та ще семеро отримали травми.

За інформацією Гідрометцентру України, в столиці  утримується  хмарна погода, місцями туман. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію.

Державтоінспекція звертає увагу на те, що наразі почастішали випадки, коли в автопригодах травмуються пішоходи. Дорожньо-транспортні пригоди трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли різко знижується видимість пішоходів на дорозі. Зважаючи на це, закликаємо учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, зважати на погодні умови і мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

У неділю, в столиці, невідомі особи скоїли три незаконних заволодіння транспортними засобами. Так, одразу два автомобілі викрали у Подільському районі, з вулиці Турівської – автомобіль «ВАЗ 21093», н.з. 21788КТ, 2003 р.в., сірого кольору, а з вулиці Фрунзе –«LEXUS RX 350», н.з. АА1101АК, 2008 р.в., синього кольору. Також, у Дарницькому районі з Харківського шосе – а/м «LEXUS RX 350», н.з. АА4343КХ, 2013 р.в., білого кольору. Прийняті міри розшуку.

Державтоінспекція звертає увагу водіїв на те, що в столиці злочинці найчастіше пошкоджують та викрадають автівки саме у дворах будинків і переважно уночі. Рекомендуємо залишати автомобілі на стоянках, що охороняються, або у гаражних боксах, а також обладнати своє авто декількома протиугінними пристроями.

Порада. Якщо ж автомобіль був викрадений слід негайно телефонувати за номером 102. У цьому випадку інформація про викрадення швидко надійде на лінію. Отримавши дані про марку, номерному знаку та кольорі машини, правоохоронці негайно почнуть розшук. Це поліпшить шанси знайти зловмисників і викрадений транспортний засіб».

У суботу, інспектори ДАІ у Голосіївському та Печерському районах затримали двох чоловіків за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин, а у   Дарницькому –  затримано громадянина за шахрайство. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. 

УДАІ в м.Києві 

You may also like...