Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за 16.02.2015

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань органів внутрішніх справ внесено 188 заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події, що мали місце на Одещині.

Працівниками Суворовського райвідділу ОМУ по гарячих слідах затримано Олексія, 1993 р.н., який в під’їзді будинку на Дніпропетровській дорозі, застосувавши фізичну силу, відкрито заволодів сумкою одеситки. Речовий доказ вилучено.

В чергову частину Ізмаїльського МВ звернувся 27-річний чоловік, який повідомив, що невідома особа проникла до його будинку, звідки скоїла крадіжку продуктів харчування та грошей в сумі 200 доларів США. Проведеними оперативно-розшуковими заходами була встановлена 19-річна громадянка, яка зізналась у скоєнні даної крадіжки, пояснивши, що викрадене витратила на власні потреби. Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

До Біляївського РВ надійшло повідомлення чергового лікаря Дачнянської лікарні про те, що до медичного закладу був госпіталізований чоловік 1955 р.н. з діагнозом: вогнепальне поранення черева та грудної клітини. Встановлено, що до будинку потерпілого, через незачинені вхідні двері, проникли троє чоловіків та стали вимагати у нього гроші. Коли господар будинку почав чинити опір, злочинці здійснили у нього три постріли з пістолета з глушителем, після чого з місця події зникли. В ході проведення слідчо-оперативних заходів працівниками Усатівського СВМ нападники були затримані в с. Дачне. Ними виявилися жителі інших областей, віком від 20 до 47 років. На подвір`ї будинку, в якому вони проживали, було виявлено та вилучено пістолет системи «Наган», в барабані якого знаходились три стріляних гільзи та чотири патрони калібру 7,62 мм. Наразі вирішується питання про обрання відносно зловмисників запобіжного заходу. Попередня правова кваліфікація вчиненого ними правопорушення – ч.2 ст.15 п.6, п.12 ч.2 ст.115 (спроба вбивства) та ч.4 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Отримано правдиві свідчення.

Арцизькі правоохоронці затримали двох громадян, 1992 та 1996 р.н., які, шляхом ривка, відкрито заволоділи сумкою 43-річної жінки, в якій знаходились: мобільний телефон та документи. Викрадені речі вилучено.

Працівники Тарутинського РВ ГУМВС виявили та вилучили з гаражу жителя смт. Бородіне 55 патронів калібру 5,6 мм. Вилучене направлено до НДЕКЦ. Вирішується питання про порушення кримінального провадження, попередня правова кваліфікація – ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Зараз чоловіка відпущено під зобов’язання.

 

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

You may also like...