Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 23.02.2015

У столиці за вихідні працівники ДАІ виявили 472 порушення правил дорожнього руху. 

За дві доби, інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 108 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 34 водії. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 38 водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 73-х керманичів та виявили 48 пішоходів-порушників.

За 21-22 лютого зареєстровано 5 дорожньо-транспортних пригод (з них 4 наїзди на пішоходів), в яких одна особа загинула та ще четверо отримали травми.

Аби не потрапити під колеса транспорту пішоходам потрібно мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей. Крім того треба завжди переходити дорогу тільки в місцях де це дозволено правилами дорожнього руху.

За прогнозом Гідрометцентру 23-24 лютого в столиці очікуються опади у вигляді дощу. Температура повітря вдень від 5 до 7 °C. Столична Державтоінспекція звертається до киян і гостей міста зважати на погодні умови, дотримуватись правил дорожнього руху. Також Державтоінспекція радить рухатися з включеним ближнім світлом фар, а при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію. Крім того, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

У суботу в столиці зареєстровано 4 незаконних заволодіння транспортними засобами. У Деснянському районі, з вулиці Електротехнічної, невідомі викрали автомобіль «CITROEN С25», н.з. 21700ХМ, 1991 р.в., білого кольору; у Голосіївському з вулиці Вільямса – а/м «TOYOTA LAND CRUISER 200», н.з. АН3711ІВ, 2012 р.в., чорного кольору; у Дарницькому з вулиці Гришка – а/м «MERCEDES-BENZ GL 500 4 MATIC», н.з. АА1154ОВ, 2013 р.в., білого кольору; у Святошинському з вулиці Симиренка – а/м «BMW 320», н.з. АІ2309ЕО, 2007 р.в., білого кольору. Вжиті заходи розшуку.

Столична Державтоінспекція нагадує! Найбільш ефективними засобами проти угону є механічні замки, що блокують коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети»: наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або пристрій, блокуючий подачу палива. Головне, щоб протиугінний пристрій був нестандартним, та ним не забували користуватися. У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

Натомість, на блокпосту при в`їзді до міста, працівниками полку ДПС ДАІ під час перевірки а/м «ЗАЗ SENS» було з’ясовано, що автомобіль значиться в розшуку у системі відео фіксації номерних знаків транспортних засобів «РУБІЖ». А при перевірці документів у водія автомобіля «RANGE ROVER DISKOVERY» інспектори виявили, що транспортний засіб знаходиться на території України з порушенням митних правил. Крім того, інспектори ДАІ затримали водія автомобіля «ЗАЗ-DAEWOO LANOS», в салоні якого виявлено та вилучено пристрій схожий на пістолет марки «ME800GENERAL» без відповідних документів. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохідний перехід», «Рядність», «Петарда», «Акциз», «Зброя та вибухівка» та «МАФ».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м.Києві

You may also like...