За принципової позиції прокуратури Хмельниччини начальника сектору ДСБЕЗ засуджено на 5 років

Прокуратура Хмельницької області, зайнявши наполегливу позицію щодо невідворотності покарання за вчинення корупційного злочину із використанням службового становища, оскаржила в апеляційному порядку вирок стосовно працівника правоохоронного органу, яким його визнано невинуватим в одержанні неправомірної вигоди.

Зокрема, державними обвинувачами у суді доведено, що вказаний правоохоронець, перебуваючи на посаді начальника сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю одного з відділів міліції, за попередньою змовою з оперуповноваженим СДСБЕЗ, у квітні 2014 року одержали 15 000 грн. неправомірної вигоди від директора товариства з обмеженою відповідальністю. За цю суму пообіцяли йому не ініціювати питання про внесення в Єдиний реєстр досудових розслідувань відомостей щодо вчинення ним підробки документів для отримання банківського кредиту.

Під час одержання обумовлених коштів начальник сектору ДСБЕЗ та його колега були викриті прокуратурою області спільно з працівниками управління СБУ в області. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.4 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб) здійснювалось прокуратурою області.

За вказаний злочин оперуповноважений СДСБЕЗ вироком міськрайонного суду минулого року притягнутий до кримінальної відповідальності, а начальника сектору ДСБЕЗ – виправдано.

Не погодившись із незаконністю виправдування та істотним порушенням вимог кримінального процесуального законодавства, прокуратурою Хмельницької області внесено апеляцію на вирок.

Апеляційним судом підтримано позицію прокуратури та сьогодні, 17 квітня, скасовано вирок суду першої інстанції і ухвалено новий вирок, яким правоохоронця визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. Засудженому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки, з конфіскацією майна, крім житла. А також позбавлено спеціального звання – капітан міліції. Його взято під варту у залі суду.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

You may also like...