Обережно, павуки! Чергова жертва укусу павука у Херсонській області

6 червня о 15:50 до Генічеської районної лікарні звернувся місцевий мешканець з діагнозом укус павука, ймовірно, каракурта, який він отримав під час від починку на Арабатській Стрілці. Стан потерпілого задовільний, знаходиться у терапевтичному відділенні лікарні.

 Сам укус павука каракурта відносно безболісний і спочатку не викликає неприємних відчуттів. На місці укусу виникає невеличка червона плямочка, яка швидко зникає. Через 15-40 хвилин після укусу павука виникає сильний різкий біль, що поширюється в область живота, попереку, грудей. М’язи живота напружуються, ускладнюється дихання, німіють ноги. Настає сильне психічне ускладнення, постраждалий відчуває неспокій і страх смерті. Також спостерігається запаморочення, задуха, блювота, судоми.

Важливо знати, що при дії тепла отрута руйнується, тому протягом двох хвилин місце укусу потрібно припекти двома-трьома сірниками. Для цього прикладіть три сірники головками до місця укусу та підпаліть їх четвертим. При укусі уражається верхній шар шкіри, тому полум’я сірників вистачить для часткової нейтралізації і руйнування отрути, зменшиться вірогідність розповсюдження отрути в організмі. Звичайно, це боляче, але все таки набагато краще подальшого болю, якщо місце укусу не припекти!

Потерпілим від укусу павука важливо пам’ятати про потребу невідкладно звернутися за першою медичною допомогою. Якщо укус не почати вчасно лікувати, можливий смертельний результат!

Найперша ж порада – бути уважними та обережними під час роботи на присадибних ділянках чи в полі, відпочинку на пляжах, галявинах, у лісі. 

Фото Державна служба України з надзвичайних ситуацій. 
 
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 

You may also like...