За неодноразове самовільне залишення в/ч військовослужбовцю дали 8 місяців дисциплінарного батальйон

Гайсинським районним судом Вінницької області за участі військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України розглянуто кримінальне провадження про обвинувачення військовослужбовця однієї з військових частин солдата З. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 407 КК України (в редакції Закону № 2341-III від 05.04.2001), ч. 4 ст. 407 КК України (в редакції Закону № 194-VIII від 12.02.2015). 

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що військовослужбовець ЗСУ, призваний за мобілізацією, двічі тікав з місця розташування військової частини у Вінницькій області – першого разу на 4 місяці, а другого – на 3 тижні.

Суд визнав військовослужбовця З. винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 407, ч. 4 ст. 407 КК України та призначив йому покарання у вигляді тримання у дисциплінарному батальйоні на строк шість місяців, за ч. 4 ст. 407 КК України із застосуванням ст. 69 КК України в вигляді тримання у дисциплінарному батальйоні на строк вісім місяців та відповідно до ч. 1 ст. 70 КК України визначив остаточне покарання за сукупністю призначених покарань, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, у виді тримання у дисциплінарному батальйоні на строк вісім місяців.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...