В СБУ завели кримінальну справу щодо «Вести. Репортер». Екс-головреда оголошено в розшук

Слідчим відділом Головного управління СБУ у Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування щодо видання «Вести. Репортер» у кримінальному провадженні за статтею 110 Кримінального кодексу України (Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України).

 

Про це у Головному слідчому управлінні Служби безпеки України повідомили у відповідь на інформаційний запит «Телекритики»

 

У інформаційнорму запиті редакція просила уточнити, чи продовжується щодо журналу «Вести.Репортер» кримінальне провадження за статтею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Також «Телекритика» запитувала, чи відкриті щодо холдингу «Мультимедіа інвест груп» (холдинг «Вести») інші провадження і які саме. 

 

Як повідомляється у відповіді СБУ, «громадянин Російської Федерації, що виконував обов‘язки головного редактора журналу "Вести. Репортер", організував розміщення у зазначеному засобі масової інформації матеріалів із закликами до вчинення дій, спрямованих на незаконну зміну меж території України». 

СБУ Вести

Нагадаємо, починаючи з серпня 2014 року виконувачем обов’язків головного редактора «Вести. Репортер» був Дмитро Люкайтіс. Керівник медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» Ігор Гужва підтвердив «Телекритиці», що слідчі дії СБУ стосуються саме пана Люкайтіса. Нинішнім головним редактором «Вести. Репортер» є Гліб Простаков. 

 

Із відповіді СБУ слідує, що 30 січня пану Люкайтісу було повідомлено про підозру у вчиненні злочину та оголошено у розшук у зв’язку із переховуванням від органів досудового слідства. 2 лютого Печерський райсуд Києва надав дозвіл на затримання Дмитра Люкайтіса та доставки його в суд для вирішення питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. «Досудове слідство триває», – зазначають в СБУ. 

 

Як писала «Телекритика», щодо медіахолдингу «Мультимедіа-інвест груп» Державна фіскальна служба України проводить досудове слідство у кримінальному провадженні від 28.04.2014 за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувались на рахунки ТОВ «Вісті Мас-Медіа», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.205, ч.3 ст.209 КК України. 

 

Нагадаємо, 11 вересня 2014 року в редакції газети «Вести» представники Служби безпеки України провели обшук та вилучили сервери сайту vesti.ua. Як повідомили в СБУ, ці процесуальні дії були проведені в межах кримінального провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України за поданням міської прокуратури та на підставі ухвали Печерського районного суду Києва. 

 

У свою чергу, газета «Вести» заявляє, що звинувачення у підтримці виданням сепаратизму та брудні джерела її фінансування не відповідають дійсності.

 

 

You may also like...