На Полтавщині затримали зловмисника, який захопив авто, збивши на смерть його власника

До чергової частини Лохвицького райвідділу міліції по телефону «102» надійшло повідомлення від голови одного з сіл району, про те, що на узбіччі дороги виявлено труп чоловіка.

На місці події відразу прибули працівники ДАІ з обслуговування Лохвицького району та слідчо-оперативна група. Згодом правоохоронцям стало відомо, що потерпілим виявився 54-річний місцевий мешканець, який дістав смертельну травму внаслідок наїзду автомобіля.

Реалізувавши низку оперативно-розшукових заходів, представникам Державтоінспекції та співробітникам районного відділу міліції вдалося затримати чоловіка, причетного до події. Ним виявився 35–річний односельчанин і давній знайомий загиблого, якого раніше було засуджено за грабіж.

Як з’ясувалося, чоловіки випадково зустрілися ввечері. Потерпілий був на власному автомобілі. Підозрюваний запропонував відпочити разом. Потім у нього виникло бажання покерувати «ВАЗом». Однак власник відмовив захмелілому знайомому.

Коли водій обходив легковика позаду, вказуючи наполегливому чоловікові на двері, останній сів за кермо і зненацька здав назад. Травмувавши власника легковика, зловмисник зник з місця події на його автомобілі.

Ушкодження, які отримав чоловік, виявилися несумісними із життям.

По даному факту відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за частиною 1 статті 289 Кримінального Кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція більш тяжкої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

 

 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Полтавської області)

You may also like...