ГПУ ініціює щодо Клименка та Колесніченка «заочне засудження»

Генеральна прокуратура почала процедуру заочного засудження в кримінальному провадженні проти колишнього депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка.

У вівторок відповідне клопотання задовольнив Шевченківський райсуд Києва. Така ж доля чекає колишнього очільника міністерства доходів і зборів Олександра Клименка. Експерти сумніваються, чи стане заочне судочинство ефективним механізмом притягненням до відповідальності. 

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, екс-регіонал Вадим Колесніченко підозрюється у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території й державного кордону України і діях, спрямованих на розпалюванняння національної ворожнечі, що спричинило тяжкі наслідки. 

Колесніченко, оголошений у розшук ще в січні, 17 і 18 вересня мав з’явитися на допит. Висунуті обвинувачення не визнає, живе в окупованому Криму і не має наміру повертатися в Україну. 

Натомість про своє повернення в Україну та українську політику заявив під час віртуальної прес-конференціїколишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко. Генпрокуратура назвала це піар-акцією і пообіцяла одразу його заарештувати, якщо він приїде. А поки щодо Клименка також ініціює «заочне засудження» та очікує відповідного дозволу Печерського райсуду Києва вже 24 вересня. Начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк нагадав, що екс-міністру інкримінується зловживання службовим становищем та відмивання коштів. 

«Згідно з рішенням суду накладено арешт на рахунки Клименка та наближених йому родичів на суму понад 1 мільйон гривень. Ним разом з іншими працівниками міністерства доходів і зборів з використанням фіктивних підприємств було незаконно відшкодовано 3 мільярди гривень. Це один відсоток від загального доходу бюджету України за один рік», – каже представник Генпрокуратури. // Радіо Свобода

 

You may also like...