СБУ затримала міліціонера, який обклав даниною мешканців райцентру в районі АТО

Міліціонера, який систематично вимагав хабарі від мешканців одного з райцентрів Луганщини, що розташований у районі проведення антитерористичної операції, затримала Служба безпеки України спільно з прокуратурою та працівниками підрозділу внутрішньої безпеки МВС.

До СБ України звернулися обурені мешканці райцентру, які скаржились на дії начальника підрозділу дільничних інспекторів райвідділу внутрішніх справ, що обклав даниною підприємців та селян.

СБУПеревірка підтвердила – правоохоронець дійсно вимагав хабарі, не гребуючи ні грошима, ні сільгосппродукцією. Зокрема, задокументовано три епізоди отримання незаконної винагороди на суму маже 10 тисяч гривень.

При одержанні щомісячної данини від одного з підприємців – хабарника було затримано.

Під час обшуку за місцем його проживання вилучено набої різного калібру та холодну зброю, що зберігалися без відповідного дозволу.

Зловмиснику оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, вчинене повторно і поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Триває досудове розслідування. // Прес-центр СБУ

You may also like...