На Хмельниччині держвиконавця судитимуть за одержання 1000 доларів хабара

Прокуратурою Хмельницької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо державного виконавця одного з відділів ДВС Головного управління юстиції в області, якого на початку вересня цього року працівниками прокуратури та служби безпеки викрито на одержанні неправомірної вигоди.

Нагадаємо, що посадовець ДВС, отримавши для виконання провадження про стягнення із місцевого жителя заборгованих банку кредитних коштів та вилучення майна, з корисливих мотивів повідомив йому про можливість відтермінування виконавчих дій.

хабар

Боржник змушений був погодитись на умови державного виконавця та передати йому 1000 доларів США неправомірної вигоди за таку «послугу».

Наразі до суду спрямовано обвинувальний акт за ч.1 ст.368 КК України. За клопотанням слідчого судом обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з визначенням розміру застави у сумі 25 тис. грн., які він сплатив.
Державного виконавця відсторонено від займаної посади.

Довідково: вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст. 368 КК України, карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від 3 до 6 місяців, або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

You may also like...