Лава підсудних чекає на ще одного «зразкового» правоохоронця

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого ГУМВС України у Луганській області за фактом перевищення ним влади та службових повноважень із застосуванням насильства за ч. 2 ст. 365 КК України.

Так, у серпні поточного року оперуповноважений ГУМВС України у Луганській області в порушення закону України «Про міліцію», за відсутності відповідного направлення та рішення суду, розпочав перевірку фінансово-господарської діяльності фізичної особи-підприємця.

Будучи добре обізнаним у чинному законодавстві, власник магазину вказав на неправомірність його дій, після чого міліціонер використав «переконливий аргумент» на користь «законності» – почав бити одного з присутніх, який став на захист підприємця, у тому числі вдаривши його головою у корпус копіювального пристрою. Внаслідок дій колишнього правоохоронця, потерпілому 1951 року народження заподіяно тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Завдяки використанню таких «методів» роботи, правоохоронець, який за своїм професійним обов’язком був покликаний протидіяти хабарництву та організованим формам злочинності у сфері економіки, опинився під домашнім арештом.

Довідково: за діяння, визначені ч. 2 ст. 365 КК України, передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...