На Луганщині при перетині держкордону затримано учасника незаконного збройного формування

Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням за ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань).

Так, прикордонним нарядом відділу прикордонної служби «Мілове імені В.Банних» Луганського прикордонного загону на напрямку Чертково (РФ) – Мілове (Україна) неподалік від лінії Державного кордону затримано за незаконний перетин Державного кордону України громадянина України.

Під час проведення огляду речей затриманого виявлено паспорт громадянина України, посвідчення особи військовослужбовця «Луганської Народної Республіки», пропуск до окремого батальйона управління і охорони «Луганської Народної Республіки» та інші документи, які підтверджують причетність останнього до діяльності військового підрозділу «ЛНР».

В ході опитування встановлено, що з жовтня 2015 року вказана особа проходила службу в так званому «батальйоні управління та охорони НЗФ «ЛНР» на посаді радіотелефоніста у званні рядового.

Відомості за вказаним фактом внесені до ЄРДР.

Натепер проводиться досудове розслідування.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 260 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Міловського відділу
Старобільської місцевої прокуратури)

You may also like...