На Луганщині оголошено про підозру ще двом учасникам НЗФ так званої «ЛНР»

 

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань).

У ході досудового розслідування установлено, що мешканець Слов’яносербського району Луганської області, у травні 2014 року, та мешканець Марківського району, у січні 2015 року, вступили до воєнізованого підрозділу незаконного збройного формування, а саме батальйону «Заря», що входить до «Армії Юго-Востоку» так званої «Луганської народної республіки».

Вказані особи і натепер продовжують незаконну діяльність.

На цей час поплічникам терористів заочно повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування) та судом надано дозвіл на їх затримання.

Вагомого значення для розслідування набули дані, отримані із соціальних мереж та інтернет-ресурсу «Миротворець».

Наразі досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 260 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Марківського відділу
Старобільської місцевої прокуратури)

You may also like...