До суду направлено ще тринадцять кримінальних проваджень стосовно «посадовців» так званої «ЛНР»

Слідчим відділом Управління СБУ в Луганській області завершено спеціальне досудове розслідування у тринадцяти кримінальних провадженнях стосовно посадових осіб так званої «Луганської народної республіки».

Так, процесуальним керівником прокуратури Луганської області до Сватівського, Марківського, Троїцького районних судів та Сєвєродонецького міського суду Луганської області направлені обвинувальні акти за фактом вчинення представниками нелегітимної влади так званої «ЛНР» дій, спрямованих на насильницьке повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та участі у діяльності терористичної організації за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Вказані особи переховуються від органів досудового розслідування та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, перебувають на території Луганської області, яка визнана тимчасово окупованою, що унеможливлює здійснення кримінального провадження у загальному порядку.

З огляду на викладене, судовий розгляд відповідно до положень ч. 2 ст. 323 КПК України здійснюватиметься за відсутності обвинувачених за обов’язкової участі захисника.

Довідково: за сукупністю інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України, судом може бути призначене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...