Суд відправив під домашній арешт прокурора, що давав хабар за посаду в Антикорупційному бюро

У суботу, 20 лютого Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів з вилученням закордонного паспорту прокуророві Генеральної прокуратури України О.А. Матюшко, який пропонував неправомірну вигоду (хабар) у розмірі 10 тисяч доларів США членам Конкурсної комісії Національного антикорупційного бюро України за посаду керівника підрозділу детективів.

Відповідне рішення оголосив слідчий суддя А.В. Бобровник. Суд оголосив Матюшка підозрюваним у скоєнні тяжкого умисного злочину, що підтверджується доказами, наданими суду детективами Антикорупційного бюро.

МатюшкоТаким чином суд повністю задовольнив клопотання прокурора спеціалізованої антикорупційної прокуратури Сергія Козачини, який здійснює процесуальне керівництво у справі.

Такий запобіжний захід обумовлений тим, що досудове розслідування у кримінальному провадженні перебуває на фінальній стадії і невдовзі буде передано до суду.

На початку судового засідання адвокати підзахисного клопотали про заборону стаціонарної (за штативу) фото- та відео-зйомки, проте, суддя відхилив клопотання.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро України порушило та розслідує кримінальне провадження за статтею ч. 3 статті 369 Кримінального кодексу України – пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Карається штрафом або обмеженням/позбавленням волі на строк до 8 років з конфіскацією.

Процесуальне керівництво у справі здійснюють прокурори Антикорупційної прокуратури України.

Як відомо, 17 лютого 2016 року, спільними зусиллями детективів НАБУ та прокурорів САП було затримано прокурора Генеральної прокуратури України, який пропонував хабар членам Конкурсної комісії НАБУ за працевлаштування на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів Бюро.

Затримання відбувалося за участі исного злочину ГО «ВО «АвтоМайдан», представники якої входять до складу Ради громадського контролю при НАБУ.

Здійснювали операцію детективи спільно з бійцями Управління спеціальних операцій у приміщенні Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка, де прокурор проходив перший етап конкурсного відбору на посаду в НАБУ – тестування на знання законодавчої бази.

Додатково:

Олександр Анатолійович Матюшко з 2013 року працює прокурором у Генеральній прокуратурі України.

До того працював районним прокурором Кіровоградської області.

У листопаді 2015 року О.Матюшко брав участь у відкритому конкурсі на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі та був допущений конкурсною комісією до участі у співбесіді.

Прес-служба Національного антикорупційного бюро України

You may also like...