Із хмельничанина стягнуто майже чверть мільйона гривень на користь Ружичанської сільради

Таке рішення прийнято Хмельницьким міськрайонним судом за результатами розгляду позову прокуратури про відшкодування власником земельної ділянки втрат сільськогосподарського виробництва.

 Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, йдеться про 2 га ріллі, розташованих на території Ружичанської сільської ради Хмельницького району, які перебувають у приватній власності жителя обласного центру.

Ще у травні 2014 року розпорядженням голови райдержадміністрації йому було погоджено зміну цільового призначення земельної ділянки на категорію земель громадської забудови. При цьому законодавство передбачає обов’язок фізичної особи упродовж двох місяців з дня прийняття розпорядження відшкодувати державі втрати сільськогосподарського виробництва (втрати угідь, а також завдані обмеженням у землекористуванні та погіршенням якості землі). Такі кошти повинні зараховуватись на відповідний рахунок сільської ради.

У даному випадку сума вказаних втрат складає більше 236 тисяч гривень. Однак, власник земель не сплачував їх до місцевого бюджету більше року.

Захищаючи інтереси держави, прокуратура звернулася в суд до відповідача з позовними вимогами, на задоволення яких з нього стягнуто майже чверть мільйона гривень втрат сільськогосподарського виробництва.

 
                                           Прес-служба прокуратури Хмельницької області 

You may also like...