Прокуратура підозрює оточення Саші «Браслета» в підробці документів для отримання уранового родовищ

Прокуратурою Миколаївської області 8 липня розпочато кримінальне провадження за фактом підроблення документів для отримання дозволу на видобування уранових руд на території Михайлівського та Сафонівського родовищ Казанківського району.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.
nashigroshi
 
«Установлено, що підприємством з метою позаконкурсного отримання дозволу на видобування уранових руд, надано до обласної ради фіктивні документи щодо наявності цілісного майнового комплексу для переробки надр», – сказано в повідомленні.
 
За даними видання «Преступности. Нет», кримінальне провадження відкрите проти посадовців ТОВ «Атомів енергетичні системи України», яке в березні отримало від Миколаївської облради спецдозвіл на користування надрами. Під час голосування за це питання депутати майже одностайно підтримали клопотання фірми,  із 49 присутніх депутатів тільки двоє утрималися, а один не проголосував.
Від «Наших грошей»
 
ТОВ «Атомні енергетичні системи України» було зареєстровано у серпні 2015 року в селі Миколаївка Каазанківському районі на Миколаївщині. Засновниками фірми виступили Даніїл Бєляєв, Олександр Настенко та Роман Дружбін.
 
Роман Дружбін є співзасновником низки фірм, які з осені отримали від обласних рад та Держгеонадр кілька дозволів на дослідно-промислову розробку родовища літію в Кіровоградській області, урану в Миколаївській області, нафти і газу в Харківській області. Декілька підприємств, де співзасновником є Дружбін та Настенко, нині ведуть роботи з доступом до родовищ титану і берилію в Житомирській області, на нафтогазових покладів в Полтавській області.
 
За даними ЗМІ, ці фірми і раніше використовувала фактор наявності у них майнового комплексу для отримання бажаної ділянки надр.
Дружбін – це колишній бізнес-партнер по ТОВ «Центральна нафтогазотранспортна компанія» Олександра Павлюченка, якого в  ЗМІ називають кримінальним «авторитетом» на призвісько Саша «Браслет».
 
Сьогодні Павлюченко є помічником нардепа з «Народного фронту» Ігоря Котвицького, який у свою чергу є давнім бізнес-соратником міністра МВС Арсена Авакова.
 
Котвицький прославився виведенням минулого року $40 млн. Ці кошти раніше належали ТОВ «Крим Петролеум Компані», яка добувала газ у Криму разом з ТОВ «Кримтопенергосервіс» біглого міністра екології Миколи Злочевського.
 
В середині 2000-х Павлюченко був саме помічником Злочевського.
 
Також, за даними «Дзеркала Тижня», підконтрольне раніше Злочевському  ТОВ «Ютекснафтогаз»останнім часом перейшло під контроль оточення Авакова.
 
Детально про схеми отримання родовищ оточенням Павлюченка читайте в матеріалі «Між надрами і Сашею «Браслєтом». // НАШІ ГРОШІ

You may also like...