ГПУ «арештувала» в окупованому Єнакієве свинарник ветеринара, підозрюваного у хабарах з базарів Києв

ЗагребельнийСуд за клопотанням Генпрокуратури арештував будинки в Єнакієве, якими володіє директор Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. 

Про це свідчить ухвала Печерського райсуду м.Києва від 2 липня.

Загребельний27 квітня цього року Генпрокуратура зареєструвала кримінальне провадження №42015000000001137 за підозрою посадовця в отриманні неправомірної вигоди (ч.3 ст.368 ККУ).

Підозрюють, що керівник Інституту Володимир Загребельний (на фото) із двома підлеглими розробили механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди за надання висновків якості м’ясної продукції.

За даними слідчих, Загребельний через лікаря ветеринарної медицини відділу організації роботи лабораторій Інституту передав вказівку керівникам лабораторій вимагати хабарі за експертизу м’ясної продукції на продовольчих ринках м.Києва.

Підозру Загребельному та його підлеглим оголошено 23 червня. Крім директора Інституту, підозрюваними стали також лікар ветеринарної медицини відділу організації роботи лабораторій і завідувач відділу правової роботи та документообігу Інституту.

Суд арештував будинки Загребельного у м. Єнакієве смт. Корсунь, яке знаходиться під контролем терористів ДНР. Це нежилий будинок 798 кв.м. із земельною ділянкою 5808 кв.м., отриманий у власність за рішенням Єнакієвського міськсуду 2004 р. (текст рішення знайти не вдалося), а також будинок 40 кв.м. з ділякою 1276 кв.м, який опинився у власності Загребельного на підставі договору дарування. Будинки знаходяться за адресами смт. Корсунь, вул. Новий свєт 1а і 1, відповідно.

По вул. Новий Свєт, 1 зареєстровано Селянське (фермерське) господарство «Новий світ». Його власниками є дружина Загребельного – Наталія, а також донька і син – Галина та Олександр. Основним видом діяльності підприємства є розведення свиней. Після окупації Єнакієве підприємство Загребельних не перереєструвалося на підконтрольній Україні території.

У завідувача відділу правової роботи та документообігу Інституту заарештовано квартиру. Одного підозрюваного (ім’я і посада невідомі) відсторонено від посади до 22 серпня 2016 р.

Володимир Загребельний – уродженець села Варварівка Вінницької області. У 1987-2010 рр. працював у м.Єнакієве Донецької області. Зокрема, був замголови правління ЗАТ «Продовольча компанія «ЮНКЕРС» і директором ТОВ «Єнакіївський м’ясокомбінат».

Інвестором компанії «ЮНКЕРС» була лондонська фірма Reef Holdings PLC, співвласником якої був Микола Присяжнюк, з 2010 року міністр аграрної політики в уряді Миколи Азарова.

Співзасновниками «Єнакіївського м’ясокомбінату» є Валерій Єнчев і Юрій Хатаєв, останній значиться директором ТОВ «Донбасвугіллярезерв» Дениса Шумакова, сина Юрія Шумакова (прізвисько – Шумак), близького до екс-нардепа Юрія Іванющенка, відомого як Юра Єнакіївський. Свого часу Шумаков був сусідом родини Іванющенка у смт Восход, Ялта. В Криму Шумаков та Іванющенко звели маєтки біля «Чайного будиночку» екс-президента Віктора Януковича.

У 2010 році, коли уродженець Єнакієве Віктор Янукович став президентом, Загребельний був призначений директором Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи. У 2012 році був звільнений, але рішенням Вищого спецсуду 2013 р. поновився на посаді. Фактично Загребельний приступив до виконання обов’язків у липні 2014 р. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...